Ford намалява със 70% отпадъците си в Европа

Общи 02 февруари 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2925 посещения | без коментари

Ford Motor Company се ангажира със значителното намаляване на отпадъците, които образува, както и с редуцирането потреблението на вода при европейското си производство.
Компанията обяви, че чувствително ще увеличи дела на рециклираните и повторно използвани отпадъци, намалявайки боклука в депата със 70%. Това означава намаляване на средното количество отпадъци за автомобил на 1,5 кг през 2016 г. от 5 кг през 2011 г.
Съотнесено към годишното производство от 1,2 млн. автомобила, Ford ще намали потреблението на вода с 30% и така ще спести 2,3 млн. евро за същия период от време и приблизително 1,3 милиарда литра годишно. Това се равнява средно на спестяването на 1100 литра от всеки произведен лек или лекотоварен автомобил.
Новото обещание се отнася за заводите в Генк в Белгия, Валенсия в Испания, Саарлуис и Кьолн в Германия, Саутхемптън, Бриджънт и Дагенам във Великобритания.
Производството на 1,0-литровия двигател EcoBoost в Кьолн вече се осъществява по тази схема. Въвеждането на нова производствена линия и нови производствени похвати намалява използването на вода с 37% в сравнение с производствената линия, която е била заменена. Една част от процеса се състои в това използваният при производството на алуминиеви части за двигателя охладител да се намали от 2 литра на пет милилитра.


 
Ключови думи:   ford, ford company, ford motor, ford motor company
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте